The sporthorse

Senaste inläggen

ANNONS
Av stallkatten - 22 januari 2014 06:12

 

Bra att veta.. Harmoni och glädje vill man ha. Ha en fin onsdag  Mvh Lotta

ANNONS
Av stallkatten - 21 januari 2014 15:32

Allt kan hända när man har med hästar att göra.Det gäller att skapa bra forutsättningar.

Gärna stora hagar 10 tunnlandshage är bra.Gott om plats inga slagsmål och tillfälle att äta gräs året runt   ( ja jag pratar om skåne nu ja vet) Små hagar gillar jag inte + att hästar blir deprimerade av att stå och hänga i 8 timmar varje dag i en sådan i ösregn och blåst varje dag,, ser deppade ut , jag tycker så som hästpsykolog vet att det kan reta en del men det är min filosofi...

Stora ytor o plats att gå in i med tjock varm bädd är modellen.  Flockmodellen tror jag på för hästar de ska ha kul!! Sova ihop äta ihop och busa ihop klia varandra puffa på varandra och de blir så snälla då med människor och vill gärna ha kontakt,,   Tror på det för folk med, faktiskt!   Jag tycker det är ok med lite lera på baken då har de varit trygga nog att lägga sig ned i flocken det är inget djurskyddsproblem tycker jag... tänk att man ska få påpekande om det en hade en lerfläck på rumpan.Inget stort problem tycker jag bara borsta bort om man stör sig på det... Man ska inte haka upp sig på småsaker då är man inte större än så lärde jag mig i tonåren ... mm stämmer nog!   Många växande hästar vill sova en stund, som våra tonåringar kan verka trötta på morgonen det är ok... hästar är inte gjorda av porslin de vill ha ett naturligt liv. Då blir de gladast..


Jag berättar lite hur jag gjort under mina år här... 

Jag brukar sätta en ensilagebal med plasten kvar tar bara bort i toppen så höet står i en skål liksom. Skulle det vara lite nya hästar i flock gör jag tårtbitar med kniven så ingen dominerar utan var o en äter i sitt hål jag gjort.  gått fint aldrig någon sjuk häst!!  Ett bra tips.Är lite skeptisk till stålkorgar man har idag hästar skadar sig lätt och denna välte ner i korgen  ajaj  Såg en ny modell av foderhäck i återvunnen plast jag blivit ombedd ta in i Sverige som är 100% säker för hästar att äta ur...Nyuppfunnen produkt   ja jag jobbar med uppfinnare med när jag inte håller på med hästar.. Kollar hela världens produktuppfinningar inom hästområdet  faktiskt väldigt kul!!

fick bild här idag från England  ajaaj det kunde gått galet. en som fastnat... tur det gick bra...      efteråt tur hon fick bra hjälp hästägaren.  s

Så här ska det vara på sommaren lugnt och idylliskt i gröna hagar, Får avsluta med en fin vacker häst bild på årets skörd( hingstföl)såld t England i år som blev så här stilig i en ovanlig guldfärg och så fin att den kända veterinären verksam vid Flyinge knappt fattade att han var född i år så stor o stilig som han är(blev glad att höra detta) och vill tillägga att mamman är ljuvlig som häst och mamma....

Av stallkatten - 21 januari 2014 13:37

 

Oj vad regnat här idag! Detta är från södra Frankrike. Här skulle djurskyddsfolket på Länsstyrelsen i Skåne haft lite att göra. Och gjort en bra insats. Lite lera i en hage i Sverige och en planka som hänger snett som ger fullt pådrag i Sverge visar att det är skillnad i olka EUländer. Man kan ha olka glasögon när man  ser på djurskydd.  Alla djur ska ha det bra är min bestämda uppfattning. Omtanke och mycket kärlek och lagom träning och lagom med mat anpassad efter individen ska det vara.Det ger hållbara friska glada hästar.

Av stallkatten - 21 januari 2014 13:01

Jag vill idag skapa ett nytt ord Djurskyddsterrorism.Det är när man med flaggan högt i grupp begår fruktansvärda handlingar.Man tror man gör det för den goda saken skull och.man hetsar varandra att förfölja, hänga ut , piska och nedgöra.Respekten för individen är helt satt ur spel.


Det är dagens Gladiatorspel.


Många ser på och roat kollar hur går det?? Det gjorde man i romarriket också vi tycker idag att det inte var rätt. Kommer hon/han att klara sig.Att slita någon i stycken och att se på och inte bry sig.Det är feghet.

Få är modiga idag! Rädda människor är tysta.


Det kallas Stigma . Det är stämpla någon som sämre och en att prata illa om. Förnedra hårt ofta med påhittad historia som en  Tv show. Där kunskapen tar slut sätter galenskapen in heter det.Den som är i harmoni har sällan behov av att nedgöra andra utan satsar på sitt eget liv.Har man trist liv kan man få vara lite i strålkastarljuset om man anmäler någon och man blir sedd för en stund.


Jag har idag pratat med 3 hästägare som gråtit i telefonen. Deras hjärta har brustit. Jag är också mycket ledsen över hur det är i Sverige idag när man för bort och lägger beslag på fina välvårdade hästar med myndighetens läs statens order och ruinerar folks liv.

Utan att ha pratat med hästägare.

DET är inte demokrati!   Bilden är på Patrik Kittel en mycket skicklig ryttare som blivit uthängd för några år sedan på nätet.Jag har lyssnat på hans ord på en clinic och det var magiskt bra, baserat på stor kunskap.Jag gillar hans attityd och vilja att utbilda hästar på ett bra sätt med tålamod och rätt tänk.Av stallkatten - 20 januari 2014 20:30

 

Av stallkatten - 20 januari 2014 20:30

 

Av stallkatten - 20 januari 2014 20:17

ÅH vad han är duktig Andreas Helgstrand. Idag storaffär gjord där 5 st hästar på toppnivå upp till Grand Prix har sålts till Sara Marburg som är sponsor och It entreprenör från Tyskland. Hon är sponsor flera duktiga ryttare- Floricello förut svenskägd en av dem som såldes. Kul!

Det blir spännande att följa dem.... Han är skicklig affärsman med topp anläggning Andreas. I vår blir det besök där med lite trevliga folk det ska bli kul!  

Presentation


hästar till tusen

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ The sporthorse med Blogkeen
Följ The sporthorse med Bloglovin'

blogkeen

thesporthorse

blogglista.se

blogglista.se

Blogglista.se

blogglista.se

Blogglista.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se